elearning

Hírek és információk az e-learning alkalmazásáról a nagyvilágban. Milyen lesz az Oktatás 2020-ban?

Friss topikok

Linkblog

HTML

A Google versenyre akar kelni az Apple iTunesU szolgáltatásával, hogy az oktatási alkalmazások vezető nyitott e-piactere (marketplace) legyen

2011.02.18. 14:41 | timarmiklos | 1 komment

A Google olyan jövőt tervez, ahol övé a “broker” szerep az iskolákban alkalmazott minden új technológia terén – nyilatkozta Salman Khan, a Khan Academy nonprofit oktatási videósorozat alapítója, a Businessweekben megjelent cikkében

A Google oktatási szoftver cégekkel tárgyal arról, hogy segítséget nyújt egy nyitott e-piactér kiépítéséhez online tanulóprogramok számára. Ez az üzeletág Amerikában idén elérheti az 5 milliárd dolláros forgalmat.

A márciusban megnyitott online áruház, a Google Apps Marketplace már olyan cégektől ajánlott játékokat és tanítási eszközöket tanárok számára, mint a Grockit Inc. és az Aviary Inc.. A Google - a világ legnagyobb keresője - még több oktatási téren működő fejlesztőt akar magához csábítani, és a cég vezetőinek elmondása alapján egyre jobban igyekszik arra, hogy bevételre tegyen szert ebből a tevékenységből.

Bővebben: http://www.businessweek.com/technology/content/dec2010/tc20101227_227798.htm

A bejegyzés trackback címe:

https://e-tanulas.blog.hu/api/trackback/id/tr442670574

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

nightrain · http://skypesuli.hu 2011.02.19. 18:08:17

Végre egy pozitív hír és talán jövőbeli tendnecia is. Nem szabad sajnálni a pénzt oktatásra!
süti beállítások módosítása